Deze website is niet goed met deze oude versie van Internet Explorer te bekijken. We raden u aan om naar de nieuwste versie van Internet Explorer te upgraden of gebruik te maken van Google Chrome of Firefox.

ICT

15-11-2016

Google Classroom

Op het Kompas werken we met een nieuwe elektronische leeromgeving. Dit is een digitale omgeving waarin kinderen en leerkrachten met elkaar kunnen werken en communiceren. Wij werken vanaf nu in Google Classroom, onderdeel van Google Education. Een veilige werkomgeving voor kinderen, maar ook voor de groepsleerkracht. Sinds het schooljaar 2016-2017 werken we op volledig nieuwe computers (chromeboxen). Classroom verbetert de workflow tussen leerkacht en kind. De groepsleerkracht kan via Google Classroom lesgroepen aanmaken waaraan kinderen en lesmateriaal worden toegevoegd. Het platform biedt ruimte voor basisdocumenten die altijd beschikbaar zijn, maar ook voor actuele informatie en updates, zoals nieuwe opdrachten, opmerkingen en instructies.

 

De chromeboxen kunnen gemakkelijk gedeeld worden door meerdere kinderen. Kinderen slaan hun instellingen en bestanden op in de Cloud. Op welk Chromebox ook ingelogd wordt, zij zien altijd hetzelfde scherm en hebben altijd toegang tot hun eigen bestanden. Ook thuis kunnen kinderen bij hun bestanden. Chromeboxen zijn daardoor niet persoonsafhankelijk; de devices kunnen gedeeld worden. Als partner hebben wij gekozen voor Cloudwise, deze verzorgt voor ons het portaal. En verleent hand en span diensten in de school. Wij hopen met deze stap een goede investering tehebben gemaakt voor de eerstvolgende jaren. Voor meer informatie verwijzen we u naar de site van Cloudwise. www.cloudwise.nl

 

Veilig Netwerk

Om alle chromeboxen naar behoren te kunnen laten werken is er een goed netwerk nodig. Op het Kompas werken we niet met een draadloze WIFI-verbindig. Onze chromeboxen worden door een stralingsvrij bekabeld netwerk voor zien van internet. Op deze wijze stellen we onze leerlingen niet continu bloot aan een hoge hoeveelheid WIFI-straling. Als team hebben we voor een bekabeld netwerk gekozen omdat de effecten van WIFI-straling op de langere termijn niet bekend zijn. 

 
 TOPClaros school CMS - Helder voor iedereen!